Waarom een social media strategie je gaat helpen je content te verspreiden

Hiermee vergroot je de merkbeleving, dat werkt ook binnen B2B

Het ontwikkelen van een sterke sociale media strategie is de sleutel tot het succes als je klanten aan je bedrijf en of merk wilt verbinden en ze wilt betrekken (engage) bij je merk. Hiermee vergroot je de merkbeleving en ja, dat werkt ook zo voor B2B bedrijven!

Wie is je doelgroep?
Je wilt je dus tussen je klanten en prospects begeven gebruiken. Het is daarom van groot belang dat je klant en je prospect kent en weet welke sociale media ze gebruiken, omdat ze deze platforms misschien ook wel gebruiken om over uw bedrijf of uw producten te praten – positief of negatief. Door een promotieplan te maken dat gebruik maakt van sociale en digitale technologieën, kun je het gesprek vormgeven, loyaliteit opbouwen, ambassadeurs van hen maken en hen een platform bieden om jouw merk of bedrijf te promoten. Zo trek je ook weer nieuwe klanten en partners aan. Het is natuurlijk altijd beter als je doelgroep positief over schrijft dan dat je zelf zegt hoe goed jouw producten en of diensten zijn.

Marketingkanalen
Sociale media kunnen andere promotiekanalen zoals e-mail, evenementen of public relations niet vervangen, maar ze versterken deze kanalen juist met een nieuwe set marketingkanalen met nieuwe mogelijkheden die je kunt verkennen.

Vergroot het bereik van je marketinginspanningen
Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een social mediastrategie. Het helpt namelijk bij het vergroten van het bereik van al je marketinginspanningen, zodat de content de kans krijgt om door een breed publiek en hopelijk het juiste publiek te worden gezien en opgepakt.

Merkbekendheid
Het helpt je ook: merkbekendheid opbouwen. Want laten we eerlijk zijn, de tijd dat de enige manier om aandacht op je product te vestigen via reclameborden of advertenties voor tijdschriften en televisies kon, is echt voorbij. Met social media heb je de mogelijkheid om je merkinhoud rechtstreeks naar je klanten, partners en prospects te brengen en met hen hierover in gesprek te gaan. Kun je nagaan wat voor informatie dit kan opleveren!

Momentum
Dit maakt dat je zichtbaar bent voor je doelgroep en aanwezig bent op het moment en op de plaats waar je doelgroep zich begeeft. Social media is een belangrijke motor voor mond-tot-mondreclame, een van de krachtigste manieren om contact te maken met uw publiek. Bovendien helpt sociale media je om kopers naar je producten en diensten te trekken, en het geeft je de mogelijkheid om rechtstreeks met die personen te praten op het tijdstip en de plaats van hun keuze.

Dat klinkt interessant niet waar? In feite is sociale media in veel opzichten de ultieme manier voor inbound marketing. Dat komt omdat het een één-op-één-medium is, dat je jouw bedrijf de kans geeft om op een directe, en zeer persoonlijke manier te verkopen.

Dat brengt ons bij een van de belangrijkste onderdelen van je social mediastrategie: “de buyer persona”. Een buyer persona helpt je bepalen wie jouw ideale klant is. Als je begrijpt wie je wilt bereiken, kun je op verschillende je strategie aanpassen. Dat kun je bewerkstelligen door onder andere de juiste sociale mediaplatforms te kiezen, de beste mix van content te creëren en te delen, tot het perfect targeten van advertenties voor de juiste doelgroep.

Marketing advies op maat

In deze blog hebben we getracht je inkijk te geven over het belang van een goede social media strategie. Wil je kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag.

Meer weten? Kom eens langs dan praten we verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuwe artikelen, blogberichten en ander nieuws over inbound, leadgeneratie en andere ontwikkelingen rechtstreeks in je inbox!

We sturen je maximaal eens per maand onze Leadgeneratie Updates per e-mail. Je kunt hiervoor uiteraard op elk gewenst moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie. 

b2b blog

SEO in 6 easy stappen

Verbeter gemakkelijk en simpel de vindbaarheid van je content door zoekmachine optimalisatie

Wat is verschil tussen content marketing en inbound marketing?

The buyer journey is veranderd. Uit onderzoekt blijkt dat slechts 18% van de B2B kopers bij de aankoop een sales…

Alles over buyer persona’s

Je bent gekomen tot de stap om een buyer persona te formuleren. Dan is het fijn als je een paar goede voorbeelden hebt als vertrekpunt…

Inbound marketing. hier een kop

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

I am text block

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vraag vandaag nog een Hubspot demo aan

Ontdek nu hoe HubSpot jouw marketing en sales kan helpen